Förundersökning inför ögonoperation

- 28 april

Innan jag började på Capio Medocular jobbade jag i en Synsambutik. Där träffade jag nästan dagligen kunder som funderade på att operera bort sitt synfel. Det roliga var att när de återkom något år senare så funderade de fortfarande!

Jag säger alltid: ”sluta fundera!” De flesta som funderar, funderar och funderar har inte ens varit på någon förundersökning. Börja med det för att utröna om du överhuvudtaget kan operera dina ögon, det är faktiskt många parametrar som ska stämma innan du får klartecken att det går att operera just ditt synfel.

Men i dag finns så många metoder – går det inte med ögonlaser så kan det gå utmärkt med linskirurgi. Enklast och snabbast bokar du en tid på vår hemsida eller här på bloggen under Boka synfelsbedömning. Men Capio Medocular har också ett mycket bra samarbete med Synsam, så ett första steg kan vara att prata med din optiker vid nästa lins- eller glasögonundersökning. Han eller hon kan hänvisa till närmaste klinik. Tiderna har förändrats och det är inte många optiker idag som rynkar på näsan när synfelskirurgi kommer på tal.

När man sen kommer till oss på en första undersökning av ögonen så har du möjlighet att, i lugn och ro, få svar på alla dina frågor. Vi gör också alla viktiga mätningar av ögonen och innan man går hem så vet man om synfelet går att operera och också vilken operationsmetod som är bäst för just dina ögon. Efter allt detta tycker jag sen att det är helt ok att börja fundera lite, men inte allt för länge bara…

  
Anna bedömer om patienter lämpar sig för synfelskirurgi och vägleder i metodval på Capio Medocular. Legitimerad optiker sen 2002. Föreläser för optiker och allmänheten om synfelskirurgi. Umgås gärna med familj och vänner. Tycker om musik.

Kommentera detta inlägg