Våra ögonläkare

- 6 september

Erfarenhet och kompetens hos ögonklinikens doktorer. För många patienter är det ofta just detta som avgör vilken ögonklinik man till slut väljer. Vilket knappast är konstigt. Som patient ska du kunna lita till hundra procent på den som ska operera dina ögon. Då spelar erfarenhet och kompetens hos den som opererar en viktig roll. Både för resultatet men också för att patienten ska känna sig trygg och lugn innan, under och efter operationen.

Som marknadsansvarig på Capio Medocular känner jag mig oerhört trygg i vetskapen om att alla våra doktorer, såväl kirurger som mottagningsdoktorer, har en mycket gedigen erfarenhet och kompetens. Det gör mitt jobb enklare eftersom jag vet att det är kvalitet och trygghet bakom våra tjänster.

Många av våra kirurger utbildar dessutom andra kirurger, både nationellt och internationell, vilket visar på erfarenhet och ett förtroende bland kollegor och branschen i stort. Vi tycker att det är viktigt att ha doktorer som hänger med i utvecklingen – men också att de själva bidrar till att leda utvecklingen framåt. Bara det senaste halvåret så har flera av Capio Medoculars doktorer synts och hörts i officiella sammanhang i samband med symposier där de har antingen föreläst eller presenterat studier i publikationer och artiklar.

För att nämna några exempel så har doktor Wamidh Simawi, kirurg hos Capio Medocular i Malmö, presenterat en mycket intressant studie ”Topo Guid Ablation in Virgin Eyes” under försommaren. Han har dessutom fått en artikel om kirurgisk behandling av makulasjukdomar publicerad.

Doktor Göran Helgason, medicinskt ansvarig för synfelskirurgi och stolt skribent här på vår blogg, har föreläst om multifokala linser under sommaren i Vilnius och Visby. I veckan är han (och flera av våra andra kirurger) i Paris där han ska föreläsa på det internationella mötet ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgery).

Doktor Andrea Smitran, glaukomexpert hos Capio Medocular i Göteborg, har nyligen fått en artikel publicerad om glaukom (grön starr) i Allt om ögon.

Doktor Anders Behndig, katarakt- och refraktivkiururg hos Capio Medocular i Stockholm har bland annat haft föreläsningar för ett stort antal optiker i Stockholm om såväl gråstarr som om refraktiv kirurgi (synfelskirurgi) i utbildningssyfte.

Vill du läsa mer om några av våra kirurger och möta dem i en lite lättsammare presentation – kika här.

  
Jeanette är marknadsansvarig på Capio Medocular. Har arbetat med marknadsföring av sjukvård i drygt 30 år. Jobbade tidigare med ögonkirurgiska produkter på Pharmacia och sedan som marknadschef på ett Elisabeth Sjukhuset. Uppskattar skogen, naturen och att läsa och resa.

Kommentera detta inlägg