Har du frågor om ögonoperationer och ögonlaser?

- 21 mars

Går du och funderar på frågor om ögonoperation, ögonlaser och synfelskirurgi? Då är du garanterat inte ensam. De flesta vi pratar med och träffar på klinikerna har massor av frågor innan besöket hos oss. Många har gått och funderat på specifika saker i många månader innan man tagit sig tid att åka in till kliniken för en pratstund eller förundersökning. Man har velat ställa frågor, men inte alltid vetat vem man ska vända sig till.

För att göra det enkelt för alla er som går och funderar på frågor ögonoperation och ögonlaser tänker vi nu starta upp ett återkommande inslag här på bloggen. En frågestund där du får ställa alla frågor som du går och bär på till vår chefkirurg.

Vad kan jag ställa för frågor?
Du kan fråga precis vad som helst som har med ögon, ögonlaser och ögonoperation att göra. Behandlingsmetoder, typ av synfel, bieffekter – vad som helst. Ingen fråga är för dum. Och naturligtvis får du vara anonym om du vill.

Efter ett par veckor samlar jag ihop alla frågor som kommit in, och filmar sen en intervju med Capio Medoculars chefskirurg som får besvara alla frågor. Varför vi inte nöjer oss med att svara i text? Vi tror att rörliga bilder, som ju pratar till fler sinnen än vad text gör, är allra bäst i det här fallet. Du ska få ditt svar precis som du hade fått det om du kommit in till en av våra kliniker. För att komma så nära det målet som möjligt är filmklipp det bästa alternativet på nätet.

Hur lämnar jag in min fråga?
Din fråga ställer du antingen direkt här i vår blogg, som en kommentar till det här inlägget eller på vår Facebooksida Återigen – ingen fråga är för dum, konstig, bred eller smal. Fråga på!

  
Jeanette är marknadsansvarig på Capio Medocular. Har arbetat med marknadsföring av sjukvård i drygt 30 år. Jobbade tidigare med ögonkirurgiska produkter på Pharmacia och sedan som marknadschef på ett Elisabeth Sjukhuset. Uppskattar skogen, naturen och att läsa och resa.

4 kommentarer till “Har du frågor om ögonoperationer och ögonlaser?”

 1. Klas skriver:

  Hej!
  Jag har två frågor:

  1. Kan jag gå till jobbet dagen efter en operation? Spelar det roll vilken typ av operation jag gjort?

  2. Är det möjligt att göra en operation som gör att man ser bra på både långt och kort håll?

  Tack på förhand!
  Mvh, Klas

 2. Elin skriver:

  Jo, säg att jag gör en ICL-operation, kan det hända att jag måste byta ut den extra linsen som jag fått inopererad? Om min syn förändras eller nåt…

  Hälsn Elin

 3. Anan skriver:

  Hej!

  Jag var intresserad av en laserbehandling men fick svaret att jag inte kan göra det eftersom jag har ulcerös kolit. Nu undrar jag om jag istället kan göra en ICL-operation? Jag är 31 år och har -6,5 och -7,5 i styrka på linserna.

  MVH
  Anna

 4. goran.helgason@capio.se skriver:

  Hej!
  Ja, det går bra. Jag har själv en inflammatorisk tarmsjukdom och är ICL-opererad. /Göran Helgason, medicinskt ansvarig Capio Medocular

Kommentera detta inlägg