Svar på läsarfrågor om ögonoperationer

- 13 maj

För drygt en månad sedan skrev vi i ett blogginlägg att vi kommer att besvara läsarfrågor via filmklipp.

Nu är filmen klar och de flesta av frågorna besvaras i Youtubeklippet nedan. Men vi har fler filmer på gång så finns inte din fråga eller svar med här – så kommer den inom kort. Fortsätt gärna att ställa dina frågor om ögonoperationer och ögonlaser här på bloggen eller på vår Facebooksida så besvarar vi dem efter hand.

  
Jeanette är marknadsansvarig på Capio Medocular. Har arbetat med marknadsföring av sjukvård i drygt 30 år. Jobbade tidigare med ögonkirurgiska produkter på Pharmacia och sedan som marknadschef på ett Elisabeth Sjukhuset. Uppskattar skogen, naturen och att läsa och resa.

4 kommentarer till “Svar på läsarfrågor om ögonoperationer”

 1. Mir hosseini skriver:

  mycket bra, undrar femtosecond laser assisted katarrakt kirurgi och om ni har framtida planer för att införa det i er klinik
  Hilsen
  Mir hosseini

 2. goran.helgason@capio.se skriver:

  Hej Mir!
  Roligt att du tyckte om filmen. Vad gäller kataraktkrurgi (gråstarrsoperation) med femtosecond är det fortfarande på utvecklingsstaiet och inte något som vi kommer att köpa in inom de närmaste åren. Den metod vi använder vid katarakoperationer idag (ultraljud) är väldigt pålitligt och väl beprövat.

  Hälsningar,
  Göran Helgason, ögonläkare

 3. mir Hosseini skriver:

  Hej Göran!
  Tack för svaret, Jag kommer säkert att höra av mig i Augustimånad för undersökning.
  Hälsningar
  Mir

 4. goran.helgason@capio.se skriver:

  Du är mycket välkommen!

  Hälsningar,
  Göran Helgason

Kommentera detta inlägg