Vi vill hjälpa människor till en god syn

- 24 februari

Att livet är orättvist mot många människor är väl knappast en underdrift och vem som vinner i livets lotteri kan så klart bero både på tur och en mängd andra faktorer.

På Capio Medocular vill vi gärna hjälpa dem som inte är fullt så lyckligt lottade att de kan se bra. Att vi i vårt dagliga arbete hjälper våra patienter till en bättre syn genom synfelskirurgi med ögonlaser eller andra kirurgiska metoder känns mycket tillfredsställande. Men det finns miljontals människor som inte ens kan korrigera sin syn med glasögon av den enkla anledning att de varken har råd att gå till optiker, ögonläkare eller ännu mindre – köpa glasögon. Det tycker vi är hemskt. Därför försöker vi att dra vårt strå till stacken att hjälpa dem som behöver.

I Stockholm samlar vi in glasögon till hemlösa. Människor som inte längre behöver sina glasögon kan lämna dem på vår klinik i Stockholm (Östermalmsgatan 45) och vi i vår tur lämnar dem vidare till Vision Nu som delar ut glasögonen till hemlösa – efter att ha mätt deras synfel. Det här sker på helt ideell basis där optiker och ögonsjuksköterskor (bl a från Capio Medocular) är ute på fältet och hjälper människor till ett bättre seende.

På vår klinik i Uppsala (Drottninggatan 1A) har vi en stor glasögoninsamling den 5 mars i samband med att vi har Öppet hus med anledning av vårt 25-årsjubileum. Då samlar vi in glasögon till bättre behövande i tredje världen och skänker dem till Vision for All, som också är en ideell förening med hjälpverksamhet utomlands.

2009 genomförde Capio Medocular en stor glasögoninsamling i samband med den internationella ”World Sight Day” i oktober. Resultat var häpnadsväckande – bara i Uppsala kom det in drygt 600 glasögon på en dag, läs UNT’s artikel här. Totalt i Sverige samlade Capio Medocular in flera tusen glasögon under dessa dagar, vilka skänktes till tredje världen via Vision for All.

Många människor behöver helt annan hjälp än synförbättring. Det finns många människor som saknar både hem och mat. Vi har därför valt att stödja Stadsmissionen genom att ge deras banner ett hem. Om du klickar på deras banner i högerkolumnen här, längre ner på bloggen, så kan du också göra en insats för att hjälpa hemlösa.

  
Jeanette är marknadsansvarig på Capio Medocular. Har arbetat med marknadsföring av sjukvård i drygt 30 år. Jobbade tidigare med ögonkirurgiska produkter på Pharmacia och sedan som marknadschef på ett Elisabeth Sjukhuset. Uppskattar skogen, naturen och att läsa och resa.

Kommentera detta inlägg