Bor du i Uppsala-trakten? Välkommen att diskutera ditt synfel med oss i S:t Per Gallerian lördag 14 april

- 10 april

Lördagen den 14 april mellan klockan 11 och 14 kommer Capio Medocular att finnas i S:t Persgallerian för att informera om synfelskirurgi ute bland lördagsshoppande Uppsalabor.

Besökarna kommer ha möjlighet att få sitt synfel mätt och ställa alla de frågor som man kanske har men aldrig gjort sig tid med att ringa eller maila till kliniken för att ställa. Vi har märkt tidigare att det är ett enkelt och naturligt sätt att möta människor och få igång intressanta diskussioner, när man inte är i den vanliga sjukvårdsmiljön. Vi kommer att vara på plats – redo att mäta och analysera synfel och vilken behandlingsmetod (LASIK, LASEK/ELSA, ICL eller RLE) som kan vara aktuell för just dina ögon.

Välkommen förbi!

  
Jeanette är marknadsansvarig på Capio Medocular. Har arbetat med marknadsföring av sjukvård i drygt 30 år. Jobbade tidigare med ögonkirurgiska produkter på Pharmacia och sedan som marknadschef på ett Elisabeth Sjukhuset. Uppskattar skogen, naturen och att läsa och resa.

2 kommentarer till “Bor du i Uppsala-trakten? Välkommen att diskutera ditt synfel med oss i S:t Per Gallerian lördag 14 april”

  1. Johan skriver:

    Hej Jag heter Johan och jag undrar om någon på detta forum vet om det skett några framsteg för behandling av keratoconus ? Jag gjorde själv en transplantation för 15 år sen, ingen synförbättring dock…Hur ser det ut idag? går det att korrigera med laser?

  2. jeanette.lindahl@capio.se skriver:

    Hej Johan,
    Keratoconus är ju, som du vet, en sjukdom som medför förtunning och formförändring av horhinnan. Den ojämna formen medför att man får en astigmatism/brytningsfel som kan bli väldigt stort. Idag kan man med ljusbehandling (cross linking) göra hornhinnan styvare och därmed stoppa en pågående försämring. Den förändring som redan inträffat går däremot inte bort. När det gäller själva synfelet så brukar stabila (”hårda”) kontaktlinser hjälpa ibland men laserbehandling av synfelet hjälper i regel inte långt och en tunn hornhinna skall definitivt inte laserbehandlas. Vi brukar använda oss av ICL-metoden för att behandla själva synfelet medan grundsjukdomen behandlas med cross linking om det behövs. En synfelsbehandling måste göras privat och bekostas av patienten själv medan cross linking utförs i den allmänna vården.
    Hälsningar, Göran Helgason, ögonkirurg

Kommentera detta inlägg