Sommar, sommar, sommar….

- 3 juli

Ja, det är för väl att den till slut äntligen verkar komma. Våren har varit ovanligt lång med mycket tillochfrån-väder. Men nu tar vi på Capio Medocular och drar oss tillbaks för semester och laddar våra batterier.
Det har rådit lite bloggtorka på sistone, det har dock inte berott på att vi har varit sysslolösa – tvärtom. Det har varit en alldeles ovanligt hektisk vinter och vår i år.

Något mycket positivt som hänt under våren är att de som lider av gråstarr kan glädjas åt de nya fria vårdvalen som blir fler och fler. Bara i vår har såväl landstinget i Uppsala län som Region Skåne infört fritt vårdval för gråstarr. Det innebär att du som patient själv bestämmer vem som ska ta hand om dina ögon – och väntetiderna blir så klart kortare när det finns fler som hjälps åt att korta köer. Capio Medocular är nu ackrediterade för fritt vårdval i Stockolm (gråstarr och mottagning) samt Uppsala och Malmö (gråstarr).

När det gäller synfelskirurgi kan konstateras att det aldrig förr varit så många arbetsgivare som erbjuder sina anställda ögonoperationer mot bruttolöneavdrag. En klok ”affär” som både arbetsgivare och anställda vinner på. Under året har flera storföretag och kommuner tecknat avtal med Capio Medocular om bruttolöneavdrag.

Under våren har vi även infört studentrabatt till alla med Mecenat- eller CSN-kort. Du som är student erbjuds 3.000 kronor i rabatt (gäller operation av båda ögonen) på samtliga operationsmetoder – ögonlaser eller linskirurgi.

Jag vill slutligen önska dig en riktigt underbar sommar, njut av sol och värme – och glöm inte skydda dina ögon med solglasögon!

  
Jeanette är marknadsansvarig på Capio Medocular. Har arbetat med marknadsföring av sjukvård i drygt 30 år. Jobbade tidigare med ögonkirurgiska produkter på Pharmacia och sedan som marknadschef på ett Elisabeth Sjukhuset. Uppskattar skogen, naturen och att läsa och resa.

2 kommentarer till “Sommar, sommar, sommar….”

 1. Johan skriver:

  Hej,
  jag undrar lite hur utvecklingen går för att boka keratoconus med laser eller annan ögonoperation?

  Mvh

  Johan

 2. goran.helgason@capio.se skriver:

  Hej!
  Hänvisar huvudsakligen till mitt svar 120508, där står hur det ser ut i nuläget och något annat finns inte på horisonten fn. Det går alltså inte att bota en keratokonus, dvs skevheten i hornhinnan, bara förhindra att hornhinnan blir sämre. Sedan blir själva synfelet (ffa astigmatismen) en en sak för sig att behandla när förtunningen av hornhinnan upphört efter cross linking. Den i sin tur behandlas bäst med ICL men kan även behandlas med laser, även om synfelet oftast är för stort för det.
  Mvh
  Göran Helgason, ögonkirurg

Kommentera detta inlägg